کلیسای چورا استانبول یکی از جاذبه های تفریحی و گردشگری و مراکز مذهبی استانبول به شمار می رود که بسیار محبوب است. اگر به استانبول سفر کرده باشید قطعاً نام این کلیسا به گوش شما خورده است. آوازه کلیسای چورا شما را برای بازدید از آن ترغیب می کند؛ به گونه ای که علاقه مند خواهید بود بازدید از این کلیسا را، در لیست اولویت های خود قرار دهید.

بهترین مراکز مذهبی استانبول را ببینید

کلیسای چورا استانبول به دلیل اهمیت بسیاری که برای گردشگران و شهروندان شهر استانبول دارد باعث شده تا ما در این مقاله به بررسی دقیق آن بپردازیم. اگر به تاریخ و سبک کلاسیک ترکی علاقه مند هستید خواندن اطلاعات دقیق درباره کلیسای چورا می تواند موضوعی جذاب برای شما به حساب آید.

تاریخچه کلیسای چورا استانبول

کلیسای چورا استانبول در اوایل قرن چهارم میلادی در خارج از اولین دیوار شهر قسطنطنیه بنا شد. کلمه چورا در لغت نامه یونانی ها به معنی حومه می باشد. نام این کلیسا در اصل کلیسای ناجی مقدس در چورا بوده که به آن کلیسای چورا می گویند. این کلیسا در همان اوایل ساخت، نقش یک زیارتگاه کوچک در خارج از شهر را برای مردم استانبول داشته است.

بیشتر بخوانید: مسجد ایا صوفیه استانبول

کلیسای چورا قسطنطنیه بعد ها طی یک زلزله آسیب های جدی و فراوانی دید و تا چند قرن پس از آن، کسی برای بازسازی آن اقدامی انجام نداد. پس از گذشت یک دوره فضای شهر استانبول گسترش یافت و این مکان به یک محل مسکونی تبدیل شد و این مکان مذهبی جزئی از شهر محسوب شد.

برترین اماکن مذهبی استانبول

کلیسای چورا استانبول به دست چه کسی مرمت گردید؟

صومعه چورا استانبول یا همان کلیسای نجات دهنده پس از گسترش شهر، در داخل قسطنطنیه قرار گرفت. پس از آن در قرن یازدهم به دست ماریا دوکاینا کار مرمت و بازسازی آن آغاز شد. اما قرن دوازدهم در استانبول، مجدداً زلزله های متعددی رخ داد که باعث خرابی هایی در این کلیسا شد. این بار به دلیل اهمیتی که این کلیسا در بین مردم پیدا کرده بود به حال خود رها نشد و مرمت های آن پس از همان خرابی ها توسط ایزاک کومننوس انجام گشت.

سر انجام و برای آخرین بار کلیسای چورا استانبول به دست تئودور متوکیتس، مسئول خزانه داری و هنر های بیزانسی در آن دوران به صورت جدی بازسازی بنا را به عهده گرفت. موزائیک ها و طراحی های آبرنگی به کار رفته در نمای این کلیسا بسیار زیبا و منحصر به فرد می باشند؛ به گونه ای که شما را برای چند لحظه خیره خواهند کرد. جالب است بدانید تمامی این نقش ها پس از آخرین بازسازی به کلیسای چورا استانبول اضافه شده است.

مکان مذهبی استانبول و جایگاهی ویژه برای مردم

کمی درباره نما و زیبایی های کلیسای چورا در قسطنطنیه

کلیسای چورا استانبول دارای نمای بیرونی بسیار زیبا و همینطور فضای داخلی منحصر به فردی می باشد. طراحی های به کار رفته در دیواره های کلیسا، قدیمی ترین سبک ها را به چشم بیننده می کشند که جذابیت عجیبی خواهند داشت. یکی از دلایل محبوبیت این کلیسا و معروف شدن آن، موزائیک های بازمانده از دوران بیزانس و نقاشی های پوشیده شده است.

خواهید پسندید: مسجد سلطان احمد استانبول

کلیسای چورا استانبول همانند دیگر کلیسا های استانبول وسعت بالایی ندارد، اما با این حال زیبایی های خاص آن همواره باعث جذب گردشگران می شود. از جالب ترین و منحصر به فرد ترین بخش های این موزه، موزائیک ها و نقاشی های دیواری می باشد که نقشی از زندگی عیسی و مادرش را به تصور می کشند.

جایگاه کلیسای چورا استانبول 

کلیسای چورا استانبول بعد از مسجد ایاصوفیه از جایگاه عالی در بین گردشگران و شهروندان برخوردار است. این کلیسا در دوره های مختلف تغییر ماهیت داد که در نهایت و امروزه؛ به عنوان موزه از آن دیدن می کنند. فردی که این کلیسا را ساخت جاستینیوس نام داشت که به منظور یک مکان مذهبی آن را برپا کرد. مساحت کلیسای چورا در آن ابتدا تنها 724 متر بوده است که در طی زمان های مختلف و اضافه شدن آن به شهر کمی به مساحت آن افزوده شد.

جالب است بدانید کلیسای چورا به عنوان کلیسای نجات دهنده مقدس شناخته می شود که لقب یکی از شگفت انگیز ترین آثار باقی مانده بیزانس را به خود اختصاص داده است. درب اصلی کلیسا به داخل هشتی باز می شود که باعث شده شمال و جنوب بنا را به هشتی خارجی و هشتی داخل تقسیم کند. بزرگترین گنبد این کلیسا حدود 7/7 متر طول دارد که در کنار آن دو گنبد دیگر نیز قرار گرفته اند.

کلیسای چورا از آن دسته اماکن تاریخی در شهر استانبول محسوب می شود که ممکن است برخی هنوز آشنایی کاملی با آن نداشته باشند. از این رو سایت استانبولیار با معرفی دقیق این کلیسا کمک می کند تا افراد بیشتری این مکان بی نظیر را بشناسند. پیشنهاد می کنم اگر به استانبول سفر کرده اید بازدید از این کلیسای فوق العاده را از دست ندهید.

بیشتر بخوانید :
منابع :