مسجد سلطان احمد استانبول از بناهای تاریخی و معروف این شهر بوده که گردشگران بی شماری برای دیدن آن به شهر دیدنی استانبول سفر می کنند. مسجد سلطان احمد با سبک معماری کهن و جذابی که دارد بازدید کنندگان را به ادوار گذشته خواهد برد. این بنای تاریخی و مذهبی نه تنها برای مسلمانان، بلکه برای غیر مسلمانان محبوبیت دارد.

موقعیت مکانی مسجد سلطان احمد استانبول

مسجد سلطان احمد استانبول همانند نگین آبی در شهر استانبول می درخشد. این مسجد در منطقه فاتیح، روبروی مسجد ایا صوفیه واقع شده و معماری شبیه به این مسجد دارد. منطقه فاتیح تا میدان تکسیم و خیابان استقلال حدود 15 دقیقه با ماشین فاصله داشته، اینگونه گردشگران در کمترین زمان با مترو و اتوبوس می توانند از این مکان دیدن کنند.

با مکان های مذهبی استانبول آشنا شوید

گردشگران با کشتی نیز می توانند به این عبادتگاه مراجعه نمایند. کشتی ها با عبور از آب های تنگه بسفر در اسکله نزدیک به منطقه فاتیح پهلو می گیرند. سفر کردن با کشتی و دیدن مناظر طبیعی و مناره های مسجد بسیار لذت بخش تر از این است که با مترو یا اتوبوس به منطقه فاتیح رفت.

بیشتر بخوانید: مسجد سوکولو محمت پاشا استانبول

مسجد سلطان احمد شهر استانبول با کاشی های به رنگ آبی در گنبد و دیواره های داخلی مسجد، نمایی خیره کننده به وجود آورده است. این مکان مذهبی به فرمان سلطان احمد اول پایه گذاری شد و به مدت 9 سال پایان یافت. پس از افتتاحیه آن نماز جماعت در آن پا گردید و تاکنون نیز ادامه دارد.

نمای ظاهری مسجد آبی قسطنطنیه چگونه است؟

نمای بیرونی مسجد سلطان احمد به شکل مکعب بوده که با گنبد اصلی و چند گنبد کوچک ساخته شده است. در گنبد اصلی این بنا 200 پنجره تعبیه شده که مسجد در طول روز از نور خورشیده همواره روشن باشد. در هنگام شب نیز لوستری بزرگ در وسط مسجد خود نمایی می کند و فضا را پر نور خواهد کرد.

در مسجد تاریخی سلطان احمد استانبول هنگام خواندن نماز می توان امام جماعت را دید و صدایش را به خوبی شنید. از دیگر جذابیت های این مسجد می توان به مقبره سلطان احمد و خاندان او در قسمت شمالی مسجد آبی اشاره نمود. اینگونه افرادی که برای خواندن نماز به آن جا می روند با زمزمه فاتحه ای روح سلطان احمد را در آرامش قرار می دهند. 

چرا مسجد سلطان احمد در روبروی مسجد ایاصوفیه واقع شده است؟

یکی از دلایلی که مسجد آبی در مقابل مسجد ایا صوفیه قرار گرفته این است که سلطان احمد خواهان به رخ کشیدن معماری اسلامی عثمانی را در دنیا داشت. همچین تمایل به ثابت کردن برتری معماری اسلامی نسبت به معماری پادشاهی دوره بیزانس داشت. چرا که مسجد ایاصوفیه در آن دوره ساخته شده بود.

مراکز مذهبی استانبول و معرفی آن ها

قسمت های اصلی مسجد سلطان احمد استانبول

مسجد سلطان احمد یا مسجد آبی همانند دیگر مساجد دارای آرامگاه، مدارس مذهبی و استراحتگاه می باشد و یکی از 3 مسجد شش مناره ای موجود در استانبول است. روی دیواره های مسجد، آیاتی از قرآن مجید توسط سید کاظم غباری حکاکی و خطاطی شده است. فرش های زیادی در صحن اصلی، انداخته شده که به طور مداوم شسته و عوض می شوند.

مقاله مرتبط: مسجد ایا صوفیه استانبول

محراب مسجد سلطان احمد از دیگر زیبایی های این مکان بوده که از جنس سنگ مرمر است. همچنین آیاتی در دیوار های محراب حکاکی شده و به چشم می خورد. در سمت راست محراب مسجد، منبری گذاشته اند تا امام جماعت و روحانی های مسلمان به موعظه مردم بپردازند.

مناره های مسجد دارای 3 ایوان بوده که در هنگام اذان و نماز، روشن شده و درخششی زیبا در شب از خود هویدا می کنند. مؤذنانی که در این عبادتگاه، وقت نماز، اذان می گویند، محیط مسجد را معنوی تر کرده و توریست ها را ترغیب به گوش دادن صدای دلنشین اذان می کند.

در نزدیکی مسجد دیدنی سلطان احمد استانبول کاخ توپکاپی و برخی دیگر از بناهای تاریخی این شهر قرار دارد. گردشگران می توانند با یک تیر دو نشان زده و به صورت پیاده بدون هیچ هزینه اضافی، از بناهای گردشگری و تفریحی استانبول در منطقه فاتیح دیدن کنند. تماشای خیابان های سنتی و بازار ها نیز می تواند جالب باشد.

با مشاهده مراکز مذهبی استانبول با یک کلیک

علاقمندان به مکان های تاریخی و گردشگری شهر توریستی استانبول می توانند به سایت استانبولیار مراجعه نموده و اطلاعات بیشتری کسب نمایند. همچنین گردشگران با چند کلیک ساده در این سایت می توانند بهترین مقاله های خرید ملک ترکیه و اجاره ملک استانبول را مطالعه نموده تا اطلاعاتی جامع کسب کنند.

بیشتر بخوانید :
منابع :