مسجد اورتاکوی استانبول از دیگر مساجد مهم این شهر بوده که علاقمندان زیادی دارد. این مسجد از سبک معماری جذابی برخوردار می باشد و در همجواری تنگه بسفر قرار گرفته که چشم اندازی زیبا را پدید آورده است. این بنای محبوب و دیدنی، موقعیت مکانی عالی در منطقه بشیکتاش دارد.

مراکز مذهبی استانبول را بشناسید

مسجد اورتاکوی استانبول و نامی دیگر

مسجد اورتاکوی استانبول، به نام مسجد عبد المجید نیز شهرت دارد. از دلایلی که اورتاکوی نام کنونی آن شده است وجود تنگه بسفر در ضلع غربی مسجد می باشد. این بنا به فرمان سلطان عبدالمجید در بین سال های 1854 الی 1856 به بهره برداری رسید. معمارهایی که مسجد اورتاکوی را ساختند دو فرد ارمنی به نام های گریت امیرا بالیان و پسرش نیکوقوس بالیان می باشند.

مقاله مرتبط: مسجد سلطان احمد استانبول

مسجد اورتاکوی استانبول سبک معماری نئوباروک دارد که طی گذشت سال ها مورد باز سازی قرار گرفته و آخرین دفعه آن در سال 2014 بوده است. تصویر مسجد در آب های شفاف تنگه بسفر افتاده و پرتوهای نور خورشید با تابش خود به این آب ها باعث شده تا مسجد اورتاکوی همانند نگینی در شهر استانبول بدرخشد.

نمای بیرونی و داخلی مسجد منحصر به فرد اورتاکوی استانبول 

این بنای تاریخی نمایی از جنس مرمر داشته و دارای نگار گری ها و نقش های حکاکی شده بسیاری است. مسجد اورتاکوی از دو بخش تشکیل شده و بخش اصلی آن دارای گنبدی بزرگ، دو ردیف پنجره، دومناره می باشد. مناره ها نیز از جنس مرمر و سنگ های آذرین است.

مهم ترین مراکز مذهبی استانبول

مسجد اورتاکوی شهر زیبای استانبول از نمای داخلی جذابی بهره مند می باشد. در قسمت شمالی مسجد ورودی وجود دارد. راه پله ای در قسمت ورودی مسجد قرار گرفته است که اواسط پله ها به سالن اصلی مسجد می رسد. در این مکان خانم ها می توانند نماز بخوانند. در هنگام نماز نمایی زیبا از تنگه بسفر قابل مشاهده بوده که حسن فوق العاده مسجد اورتاکوی می باشد.

در انتهای راه پله قسمتی که آقایان می توانند نماز بخوانند مشاهده می شود. این سالن از 9 لوستر بزرگ برخوردار بوده که از سقف آویزان شدند و فاصله ی کمی تا سطح زمین دارند. سلطان عبدالمجید اسامی الله و چهار خلیفه سنی هارا با خطی خوش خطاطی کرده و دستورداد تا آن ها را بر روی دیواره های مسجد نصب کنند.

گردشگران برای ورود به مسجد اورتاکوی چه آدابی را باید رعایت کنند؟

گردشگران توجه داشته باشند، از آن جایی که مسجد اورتاکوی بنایی مذهبی می باشد، یک سری آداب باید رعایت شود. حجاب بانوان و خانم ها اجباری بوده و ورود با کفش ممنوع است. غیر مسلمان ها نیز می توانند وارد مسجد شوند. مورد دیگه ای که گردشگران باید بدانند این است که هنگام اذان نمی توانند داخل مسجد شوند.

بیشتر بخوانید: مسجد ایا صوفیه استانبول

برای ورود به مسجد تاریخی اورتاکوی احتیاجی به پرداخت ورودی نیست. اما صندوق های خیریه ای در این مکان مذهبی وجود دارد که افراد در صورت تمایل می توانند مبلغی را به داخل آن ها بیندازند. اینگونه گردشگران می توانند سهمی از کمک به مستمندان داشته باشند.

بهترین مکان های مذهبی شهر استانبول

ابراهیم پاشا در هنگام وزارت خود این مسجد را طراحی کرده و تمایل داشت خیلی زود آن را بنا کند. اما با شورش های داخلی که در دوره وزارت این فرد به وجود آمد بنیان گذاری مسجد ناکام ماند. داماد ابراهیم پاشا در سال 1721 تمایل داشت تا خواسته ابراهیم پاشا را به انجام برساند و مسجدی در محدوده کنونی مسجد اورتاکوی بنا کرد.

معماری آن را محمود آقا به عهده گرفت. چندی بعد پاترونا خلیل در سال 1730 شورش کرده و مسجد ساخته شده را به کلی نابود کرد. زمان سلطنت عبدالمجید مسجد اورتاکوی دوباره با مساحتی وسیع تر و جلوه ای زیباتر ساخته شد. سال 1984 آتش سوزی در این مسجد اتفاق افتاد و مسؤولان مربوطه مقدمات بازسازی مسجد اورتاکوی را فراهم کردند.

آخرین بازسازی مسجد بزرگ اورتاکوی که در سال 2014 به پایان رسید و مدت آن یک سال بود توسط یک نهاد سیاسی در ترکیه با نام وی جی اِم (VGM) انجام شد. از دلایلی که باز سازی مسجد یک سال طول کشید، مرمت های اشتباهی بوده که از قبل بر روی آن صورت گرفته است.

خواهید پسندید: کلیسای چورا استانبول

چگونه می توان به مسجد اورتاکوی رفت؟

با توجه به لوکشین عالی مسجد اورتاکوی در شهر استانبول گردشگران می توانند با استفاده از مترو، تراموا، تاکسی و اتوبوس به منطقه بشیکتاش رفته و از این بنای تاریخی دیدن نمایند. با تاکسی هزینه بالایی دارد اما با بهره گیری از مترو، تراموا و اتوبوس می توان سفر درون شهری مقرون به صرفه ای داشت.

بیشتر بخوانید :
منابع :